NYVSC  >  Hírek, események  >  Tollaslabda szakosztály
Szakosztályok: hírek, események
Marcell duplázott a bajnokságon PDF Nyomtatás E-mail
Tollaslabda szakosztály
2018. május 11. péntek, 07:35

 tollas-marcellSzentpáli Marcell egyik versenyszámban sem talált legyőzőre (Fotó: Varga Miklós)

 

Az NYVSC tollaslabdázója, Szentpáli Marcell egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett.

Pécsen a Multi Alarm SE fellegvára adott otthont a 13 évesek tollaslabda országos bajnokságának. A nyíregyházi színeket az NYVSC két versenyzője Simon Levente és Szentpáli Marcell képviselte.

Marci kiemeltként magabiztosan nyerte meg csoportja meccseit, míg Levente – egy győzelemmel és két verességgel – nem jutott a nyolc közé. A folytatásban Szentpáli Marcell pápai ellenfelét legyőzve a legjobb négy közé jutott, és ott is folytatta jó sorozatát – sima két szettben abszolválta a seregélyesi sporttársa elleni mérkőzést -, és tovább menetelt egészen a döntőig.

A fináléban a székesfehérvári színekben induló Dulcz Domos sem tudta megszorítani a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános iskola tanulóját, aki fölényes sikert (21:15, 21:8) aratott. Marcell párosban is verhetetlennek bizonyult, ugyanis a pápai Horváth Csanáddal az oldalán szintén aranyérmet szerzett és lett magyar bajnok a tizenhárom évesek között mindkét versenyszámban. A kettős győzelmét nem csak szorgalmas munkájának köszönheti, hanem edzői – Gönczi Andrea és Jakabné Keul Andrea – szakmai munkájának is, hiszen ők is sokat foglalkoznak a fiatal sportolóval.

Szentpáli Marcell számára nincs még vége a szezonnak, ugyanis a magyar válogatott tagjaként Skóciába utazik korosztályos nemzetközi tornára, majd júniusban Szerbiában is versenyez. (Forrás: szon.hu)

 
Szentpáli Marcell vezére volt a válogatottnak, majd Szlovéniában nyert versenyt PDF Nyomtatás E-mail
Tollaslabda szakosztály
2018. január 30. kedd, 13:21

Marci

Szentpáli Marcell Medvodében felállhatott a dobogó tetejére  - © Fotó: Magánarchívum

 

2018 januárja a teniszező Fucsovics Márton sikereitől volt hangzatos, de egy másik nyíregyházi Marci is hallatott magáról. Az U13-as korcsoportban szereplő Szentpáli Marcell, az NYVSC tollaslabdázója előbb vezéregyénisége volt a pécsi nyolccsapatos nemzetközi versenyen második helyen végzett magyar válogatottnak, majd Szlovéniában nyerte meg a rangos nemzetközi viadalt.

A pécsi Nation to Nation (2018 január 11-14) elnevezésű megmérettetésen körmérkőzés döntött a helyezésekről, a mieink hét győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zártak. Ugyanez volt Szentpáli Marcell egyéni mérlege is, miként a csapat, ő is a dán riválisától kapott ki. A nyíregyházi reménység azért az északiak ellen sem maradt nyeretlen, hiszen Hart Petra oldalán vegyes párosban gazdagodott egy győzelemmel a 7–2-es dán sikerrel végződött összecsapáson. A többi meccsen, így az ukránok (9–0), a románok (6–3), a szerbek (9–0) a szlovákok (7–2), a horvátok (7–2) és csehek (6–3) ellen valamennyi egyes mérkőzését megnyerte Marci, aki párosban is hibátlan maradt, de ott eggyel kevesebb meccset játszott, hiszen a szerbek ellen pihentették. A csapatviadalt a dánok nyerték meg, a mieink a cseheket megelőzve lettek másodikok.

Ezek után 2018. január 19-21-én a Zelk-iskola diákja önbizalommal felvértezve utazhatott a szlovéniai Medvodébe, a 9. Medvode Forza Cupra. A 13 ország 152 versenyzőjét megmozgató viadalon a nyíregyházi versenyző az U13-as korosztályban az egyéni és párosversenyt is megnyerte – továbbmegyünk, az általa játszott kilenc mérkőzésen egyetlen szettet sem vesztett.

A legyőzöttek között volt szlovén, spanyol és osztrák versenyző is. Párosban a Szentpáli Marcell, Horváth Csanád duó spanyol riválist győzött le a döntőben, előtte, az elődöntőben osztrákot. Utóbbi tandem két tagjával Marci egyesben is találkozott: Luis Pongratzot az elődöntőben múlta felül, a kínai származású Pascal Chenget a döntőben, miután az ellenfél sérülés miatt az első szettben, Marci 6–0-s vezetésénél, feladta a küzdelmet.

Ezeken a versenyeken Szentpáli Marcell igazolta, hogy Magyarországon ő korosztálya legtehetségesebb játékosa, de a környező országokból sem talált talált legyőzőre, a két legutóbbi tornán egyedül a dán Lasse Linderoth múlta felül, aki fejlettebb tollaslabda-kultúrából érkezett. Ha minden jól megy, Gönczi Andrea és Jakabné Keul Andrea tanítványának, a tavasz folyamán esélye nyílik arra, hogy más nemzetek képviselőivel is megmérkőzzön. (Megjelent a Kelet-Magyarországban)

 
Marcell játéka aranyat ért Zágrábban PDF Nyomtatás E-mail
Tollaslabda szakosztály
2016. október 07. péntek, 09:43

Az NYVSC fiatal versenyzője meggyőző teljesítménnyel vette be a horvát fővárost.

Tizenhat ország kétszázhatvan sportolója mérte össze tudását a hétvégén megrendezett Zagreb Youth Open nemzetközi tollaslabdaversenyen. A kétnapos, maratoni viadalon öt korcsoportban és három versenyszámban – egyéniben, párosban és vegyespárosban – léptek pályára a fiatalok. A magyar küldöttséget több klubcsapat játékosai alkották, akik két aranyat, négy ezüstöt és nyolc bronzérmet szereztek. A nyíregyházi színeket a Zelk Zoltán Általános Iskola ötödikes tanulója, Szentpáli Marcell képviselte, aki a 11 év alattiak (U11) korcsoportjában egyéniben arany-, párosban (érdi játékostársával az oldalán) bronzérmet szerzett.

tollas 02 A csoportmeccsek izgalmas csatákat hoztak számára, ahol egy olasz és egy horvát játékossal kellett játszania a továbbjutásért. Az előbbivel szemben szoros csatában, 2:1-re ugyan alulmaradt, de a kiemelt horvát ellen magabiztos, 2:0-ás győzelemmel továbbjutott. A főtáblán taktikus és magabiztos játéka meghozta gyümölcsét. A négy között szlovák ellenfelét 2:0-ra legyőzve került a döntőbe, ahol szintén egy olasz fiú várt rá. 

Marcell dominálva, jó játékkal kezdte az első szettet, amit két-három ponttal végig vezetve sikerült hoznia. A folytatásban a milánói klub versenyzője feljavult, szívósságával szorossá tette az állást és egalizált. A döntő játszma ismét Marcell pillanatait hozta. A hosszú és látványos labdamenetekkel tarkított utolsó szettben a nyíregyházi fiú nem engedte magára az olaszt, és megszerezte a végső győzelmet (21:18). Külön öröm számára, hogy korosztályában a torna legjobb játékosa különdíját is átvehette.
– Úgy gondolom, hogy a rengeteg nyári munka, szorgalom és a kiváló edzői felkészítés meghozta gyümölcsét – fogalmazott Marcell apukája, Szentpáli Szabolcs. – Sokat köszönhetünk a nyíregyházi klubnak, ahol Jakabné Keul Andrea és Gönczi Andrea kezei alatt már több nagyszerű tollaslabdázó is eljutott a korosztályos válogatottságig.
Marcellnak rövid időn belül ez volt a második nemzetközi tornagyőzelme, ősszel pedig további hazai és külföldi tornák elé néz.

Eredmények:

Senule Sumana (Olaszország) - Marcell Szentpáli 2:1 (16-21, 21-15, 21-13)
Roko Pipunić (Horvátország) - Marcell Szentpáli 0:2 (13-21, 19-21)
Marcell Szentpáli - Andrej Suchy (Szlovákia) 2:0 (21-9, 21-18)
Marcell Szentpáli - Simone Piccinin (Olaszország) 2:1 (21-17, 17-21, 21-18)

tollas 01

 

 
Tollaslabdázóink országos sikere PDF Nyomtatás E-mail
Tollaslabda szakosztály
2014. április 07. hétfő, 12:47

Március 29-31-ig, péntek, szombat, vasárnap Győr adott otthont a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőnek. A háromnapos versenyen Nyíregyháza 21 versenyzővel képviseltette magát ahol több mint 500 versenyző 14 pályán reggeltől estig küzdött a dobogós és pontszerző helyekért. A dobogós helyeket versenyzőink is szép számmal gyűjtötték be, összesen 3 arany, 2 ezüst és 1 bronzérmet szereztek. Kimagasló teljesítményükkel Nyíregyháza csak Budapest mögött lemaradva a 2. helyen végzett az éremtáblázaton. A jó teljesítmény a középiskolák pontversenyében is meghozta gyümölcsét, ahol az ország legeredményesebb középiskolája a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium lett. Területi viszonylatban is a mi, azaz az Észak-Alföldi régió (Hajdú, Borsod, Szabolcs megye) teljesített a legjobban.

Részletes eredmények:
Érmesek:
• Bukoviczki Bianka (Kölcsey) V. korcsoport „A” - 1. hely
• Kulcsár Levente (Apáczai) III. korcsoport „B” - 1. hely
• Kiss Alexandra (Kölcsey) VI. korcsoport „B” - 1. hely
• Nyéki Soma (Gárdony) III. korcsoport „A” - 2. hely
• Hajdu Péter (Kölcsey) VI. korcsoport „B” - 2. hely
• Veronyák Roland (Zelk) I. korcsoport „A” - 3. hely

Bővebben...