Támogatóink

NEA ME BGA

nyiregyhaza-mjv-logo

1 szazalek

nemzetkozi sikerek

Marcell duplázott a bajnokságon PDF Nyomtatás E-mail
Szakosztályok - Tollaslabda szakosztály
2018. május 11. péntek, 07:35

 tollas-marcell
Szentpáli Marcell egyik versenyszámban sem talált legyőzőre (Fotó: Varga Miklós)

 

Az NYVSC tollaslabdázója, Szentpáli Marcell egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett.

Pécsen a Multi Alarm SE fellegvára adott otthont a 13 évesek tollaslabda országos bajnokságának. A nyíregyházi színeket az NYVSC két versenyzője Simon Levente és Szentpáli Marcell képviselte.

Marci kiemeltként magabiztosan nyerte meg csoportja meccseit, míg Levente – egy győzelemmel és két verességgel – nem jutott a nyolc közé. A folytatásban Szentpáli Marcell pápai ellenfelét legyőzve a legjobb négy közé jutott, és ott is folytatta jó sorozatát – sima két szettben abszolválta a seregélyesi sporttársa elleni mérkőzést -, és tovább menetelt egészen a döntőig.

A fináléban a székesfehérvári színekben induló Dulcz Domos sem tudta megszorítani a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános iskola tanulóját, aki fölényes sikert (21:15, 21:8) aratott. Marcell párosban is verhetetlennek bizonyult, ugyanis a pápai Horváth Csanáddal az oldalán szintén aranyérmet szerzett és lett magyar bajnok a tizenhárom évesek között mindkét versenyszámban. A kettős győzelmét nem csak szorgalmas munkájának köszönheti, hanem edzői – Gönczi Andrea és Jakabné Keul Andrea – szakmai munkájának is, hiszen ők is sokat foglalkoznak a fiatal sportolóval.

Szentpáli Marcell számára nincs még vége a szezonnak, ugyanis a magyar válogatott tagjaként Skóciába utazik korosztályos nemzetközi tornára, majd júniusban Szerbiában is versenyez. (Forrás: szon.hu)

 

Legfrissebb HÍREINK

Veres Amarilla és Tarjányi István újabb érmeket szerzett

roma bronz eleje nagy

roma bronz hata nagy

Veres Amarilla kerekes-székes vívónk újabb érmeket szerzett világversenyen. Rómában november 8-12. között tartották a sportág Világbajnokságát. Amarilla kard egyéniben és párbajtőr csapatversenyben lett bronzérmes. Párbajtőr egyéniben az 5. helyet szerezte meg.

Csapattársa Tarjányi István szereplése is sikeres volt, ő a párbajtőr csapat tagjaként 5. a kard csapat tagjaként 7. helyezett lett.
Mindkét sportolónak gratulálunk!

Bővebben...

NYVSC hírességei

tarjanyi vivas1Tarjányi István
1978 október 7-én születtem Kiskunfélegyházán, és egy kis faluban éltem Petőfiszálláson 17 éves koromig a szüleimmel. Egy nővérem van...

Bővebben...
 

Feri AttilaFeri Attila
(Románia, Marosvásárhely, 1968. szeptember 24.) magyar súlyemelő. Romániában ismerkedett meg a súlyemeléssel, klubja a Marosvásárhely SC volt...

Bővebben...

Online látogatók

Oldalainkat 9 vendég böngészi

Húsz év piros-kékben

NYVSC book borito

Dr. Szilágyi Jenő sporttevékenysége

szilagyi jeno eleje