Támogatóink

NEA ME BGA

nyiregyhaza-mjv-logo

1 szazalek

nemzetkozi sikerek

Tarjányi István PDF Nyomtatás E-mail
Sport - Híresésgeink
2010. augusztus 13. péntek, 15:49

1978 október 7-én születtem Kiskunfélegyházán, és egy kis faluban éltem Petőfiszálláson 17 éves koromig a szüleimmel. Egy nővérem van, aki már férjhez ment és külön háztartásban él a férjével.
A Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola elvégzése után 1993-ban Kecskemétre a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolába nyertem felvételt, ahol a négy évet sajnos nem, csak három évet sikerült elvégeznem a betegségem miatt.
1996-ban gerincvelő tumort diagnosztizáltak a gerincem L.II-III magasságában. Júliusban megműtöttek és rá két hétre begyulladt a műtéti heg a gerinccsatornámban. Hegesedések, letapadások miatt újra megoperáltak pár hét múlva, de sajnos a folyamatos leépülésemen már nem segített ez sem. Sorozatos rehabilitáció és utókezelések után 1996 őszén kerekesszékbe kerültem és az évek alatt teljesen elsajátítottam ezen életformát, amit a mai napig is tevékenyen folytatok.
1999-ben kerültem Nyíregyházára a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Iskolájába, ahol három évet töltöttem el és kettő OKJ-s bizonyítványt szereztem:
- Számítógép kezelői
- Gépíró- és szövegszerkesztői.

tarjanyi vivas

Ezzel párhuzamosan esti tagozaton megszereztem az érettségit is a Bánki Donát Műszaki Szakközép Iskolában két év alatt.
2002-ben felvételt nyertem a Nyíregyházi Főiskolára Informatikus könyvtáros – Számítástechnika szakra. Első év után munkalehetőséget kaptam a Start Nonprofit Kft.-nél, mint informatikus és úgy döntöttem, hogy a főiskolán leadom a könyvtáros szakot és átmegyek levelező egyszakos számítástechnika szakra, hogy munkával tudjam finanszírozni tanulmányaimat. 2006-ban diplomáztam, mint számítástechnika tanár.
2006 őszén a Start Nonprofit Kft. Szakiskolájában elkezdtem pedagógusi pályafutásomat, informatikát tanítottam 14-20 éves fiataloknak.
2007-ben letelepedtem Nyíregyházán és bejelentett nyíregyházi lakos lettem.
2012 februárjában kerültem a Mozgáskorlátozottak Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Egyesülethez, és a mai napig is itt dolgozom, mint informatikus-rendszergazda, és ifjúsági koordinátor.

2012 őszén elkezdtem a kerekesszékes vívást és nagyon nagy örömmel és kitartással várom az edzéseket, mert mindig is a sport hiányzott a legjobban a kerekesszékes életvitelemből. Régen, a műtétem előtt is rendszeresen sportoltam és nagyon jó érzés visszatérni ebbe az életformába, és ameddig csak tudom, gyakorolni fogom. Célom, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból, és minél messzebbre jussak ebben a sportágban.

2013 december 14-én az országos bajnokságon ezüstérmet szereztem, amelynek nagyon örültem és büszke vagyok rá, hogy egy év után ilyen sikert értem el.Idén januárban már túl vagyok a második nemzetközi versenyemen. Németországi Malchow-ban megrendezett világkupán tisztes helytállást tanúsítottam, az előkelő 14-ik helyen végeztem. A nyolc közé jutásért a világranglista vezető Noble (FRA) ellen vívtam és nagy csatában Ő diadalmaskodott, aki végül meg is nyerte a versenyt.

 

Legfrissebb HÍREINK

Veres Amarilla és Tarjányi István újabb érmeket szerzett

roma bronz eleje nagy

roma bronz hata nagy

Veres Amarilla kerekes-székes vívónk újabb érmeket szerzett világversenyen. Rómában november 8-12. között tartották a sportág Világbajnokságát. Amarilla kard egyéniben és párbajtőr csapatversenyben lett bronzérmes. Párbajtőr egyéniben az 5. helyet szerezte meg.

Csapattársa Tarjányi István szereplése is sikeres volt, ő a párbajtőr csapat tagjaként 5. a kard csapat tagjaként 7. helyezett lett.
Mindkét sportolónak gratulálunk!

Bővebben...

NYVSC hírességei

tarjanyi vivas1Tarjányi István
1978 október 7-én születtem Kiskunfélegyházán, és egy kis faluban éltem Petőfiszálláson 17 éves koromig a szüleimmel. Egy nővérem van...

Bővebben...
 

Feri AttilaFeri Attila
(Románia, Marosvásárhely, 1968. szeptember 24.) magyar súlyemelő. Romániában ismerkedett meg a súlyemeléssel, klubja a Marosvásárhely SC volt...

Bővebben...

Online látogatók

Oldalainkat 4 vendég böngészi

Húsz év piros-kékben

NYVSC book borito

Dr. Szilágyi Jenő sporttevékenysége

szilagyi jeno eleje