Támogatóink

NEA ME BGA

nyiregyhaza-mjv-logo

1 szazalek

nemzetkozi sikerek

NYVSC  >  Súlyemelő szakosztály
Súlyemelő szakosztály PDF Nyomtatás E-mail
2013. november 18. hétfő, 00:12

A szakosztály életének ezen időszakát a személyi változások jellemezték. A szakosztály elnöki posztot egykori kiváló versenyzőnk Feri Attila tölti be.
Az edzői munkakörben – elsősorban munkahelyi okok miatt – Farkas Zoltánt és Szabolcsi Richárdot Sinka Attila és Seres István váltotta.
A szakmai munka hangsúlyát a tehetségkutatásra tették. Fontos a sportág hátterének bővítése, a súlyemelés minél szélesebb körű megismertetése, a szakosztályi létszám növelése. Az általános iskolák folyamatos látogatása eredményeként sorra érkeztek a sportág iránt érdeklődők a terembe. Hosszabb-rövidebb idő után a kezdők nagyobbik része lemorzsolódott. A nyári szünet után a munkát más módszerekkel, nagyobb intenzitással folytatni kell.
Közben a régebbi versenyzők végezték edzésmunkájukat és versenyeztek is. Részt vettek a Területi Csapatbajnokság mindét fordulóján, ahol az elsőt megnyerték, a másodikon pedig a második helyezést érték el.
Az időszak fontos versenye volt az Iskolás OB – korábban Diákolimpia – amelyen Mikovics Attila II. helyezett lett a +85 kilogrammosok mezőnyében. Ugyancsak ő képviselte egyesületünket a Serdülő Magyar Bajnokságon, ott is ezüstérmet szerzett. Versenyzőnk adottságai, szorgalma és hozzáállása szép reményekre jogosítja őt ebben a sportágban. Reméljük, hogy iskolaváltása – szeptembertől középiskolában tanul – nem okoz törést sportmunkájában.
Az edzésfeltételek javítása, az esztétikusabb, egészségesebb környezet kialakítása érdekében, szponzori forrásból korszerűsítették a súlyemelő teremet. Kicserélték a padlóburkolatot, a szalagdobogót, a nyílászárókat, lefestették a falakat és az eszközöket. Audió és informatikai rendszert építettek ki. A sportolók és vezetők több száz órányi önkéntes munkát végeztek. Reméljük, hogy ez az ötmillió forintot meghaladó ráfordítás is segíti majd a sportolók számának gyarapodását.

 

Legfrissebb HÍREINK

Veres Amarilla és Tarjányi István újabb érmeket szerzett

roma bronz eleje nagy

roma bronz hata nagy

Veres Amarilla kerekes-székes vívónk újabb érmeket szerzett világversenyen. Rómában november 8-12. között tartották a sportág Világbajnokságát. Amarilla kard egyéniben és párbajtőr csapatversenyben lett bronzérmes. Párbajtőr egyéniben az 5. helyet szerezte meg.

Csapattársa Tarjányi István szereplése is sikeres volt, ő a párbajtőr csapat tagjaként 5. a kard csapat tagjaként 7. helyezett lett.
Mindkét sportolónak gratulálunk!

Bővebben...

NYVSC hírességei

tarjanyi vivas1Tarjányi István
1978 október 7-én születtem Kiskunfélegyházán, és egy kis faluban éltem Petőfiszálláson 17 éves koromig a szüleimmel. Egy nővérem van...

Bővebben...
 

Feri AttilaFeri Attila
(Románia, Marosvásárhely, 1968. szeptember 24.) magyar súlyemelő. Romániában ismerkedett meg a súlyemeléssel, klubja a Marosvásárhely SC volt...

Bővebben...

Online látogatók

Oldalainkat 6 vendég böngészi

Húsz év piros-kékben

NYVSC book borito

Dr. Szilágyi Jenő sporttevékenysége

szilagyi jeno eleje